Kırşehir Ansiklopedisi’ne Üniversitemizden Destek

Üniversitemiz, Kırşehir Valiliği ile Kırşehir Belediyesi’nin himayesinde hazırlanan Kırşehir Ansiklopedisine destek veriyor. Şubat ayında düzenlenen bir toplantıyla örnek fasikülün tanıtımının yapıldığı Kırşehir Ansiklopedisi için ikinci toplantı, 14 - 16 Ekim 2016 tarihlerinde Kırşehir’de yapıldı. Ülkemizin değişik üniversitelerinden bilim insanları ile farklı çevrelerden katılımcıların oluşturduğu Kırşehir Ansiklopedisi ekibi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın daveti üzerine 15 Ekim 2016 tarihindeki toplantısını üniversitemizde gerçekleştirdi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir için önemli bir çalışma olan Kırşehir Ansiklopedisi ekibine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek bu çalışmanın üniversitemiz için de bir kazanım olacağını söyledi. Üniversitemiz akademik personelinin çalışmaya katkı sağlamak ve gerekli konularda yardımcı olmak üzere hazır olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, çalışmaya sonuna kadar destek olacaklarını belirtti. Çalışmayı kültür mirası açısından da üniversite olarak önemsediklerini söyleyen Rektör Karakaya, çalışmayı yürüten saygıdeğer konukları üniversitemizde ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. 

Kırşehir Ansiklopedisi adına konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Şahin ise üniversitenin kapılarını açan ve çalışmaya destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek ansiklopedinin, gelecek nesillerin faydalanacağı bir kaynak ve Kırşehir için önemli bir kazanım olacağını söyledi. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini bilemeyeceğini ifade eden Şahin, bilim yuvası olarak nitelendirdiği üniversitemizden büyük destek gördüklerini söyleyerek bu destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ansiklopedi için üç binden fazla madde başlığı tespit edildiğini anlatan Prof. Dr. İlhan Şahin, bu sayının taslak olduğunu ve çalışma ilerledikçe madde başı sayısının artacağını söyledi. Şahin, her biri beş yüz sayfa olmak üzere beş ciltten oluşması planlanan bu önemli eseri, ele el Kırşehirli hemşerilerimize sunacağız dedi.