Üniversitemiz Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapıyor

Uluslararasılaşmayı ve adını dünya çapında duyurmayı hedefleyen üniversitemiz, 2. Uluslararası Dünya Teknoloji ve Geliştirilmiş Materyaller Kongresine ev sahipliği yaptı. 28 Eylül 2016 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda açılışı yapılan kongrede, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, il yöneticileri, akademisyenler ve uluslararası alandan çok sayıda katılımcı yer aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, kongreleri bilim üretme, öğretme, yayma, bilgiyi faydalı ürüne dönüştürme ve toplumsal refaha katkıyı amaçlayan araştırmaların sonuçlarının tartışıldığı akademik ortamlar olarak tanımladı. Bu tür etkinliklerin bilginin evrenselliği gereği farklı coğrafyalardaki insanların buluşmasına katkı sağladığına vurgu yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, kongrenin bilim dünyasına olumlu katkılar yapacağına inandığını sözlerine ekledi. Ahi Evran Üniversitesinin tarihinden ve akademik yapısından kısaca bilgiler de aktaran Prof. Dr. Mustafa Kurt, ilki Cezayir’de gerçekleştirilen WITAM Kongresine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kongreye ulusal ve uluslararası alandan 300’ün üzerinde katılımcının sözlü ve poster bildirileri ile katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, bu etkinliğin düzenlenmesine imkan veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Organizasyon Komitesine teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa Kurt’un ardından bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, katılımcılara teşekkür ederek kongrenin amacından bahsetti. Kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Vali Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesinin uluslararası bir kongreye daha ev sahipliği yapmasından çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

Cezayir Batna Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aissa Belgacem-Bouzida, Cezayir Batna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yassine Djaballah, Hindistan Annamalai Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. Sundaraganesan ve Hindistan GKM Koleji Öğretim Üyesi Yardım. Prof. Dr. C. Meganathan’ında birer konuşma yaptığı 2. Uluslararası Dünya Teknoloji ve Geliştirilmiş Materyaller Kongresi farklı salonlardaki oturumlarla dört gün boyunca devam edecek.