Üniversitemiz İki Yeni Bölüme Daha Öğrenci Alımına Başladı

Sürekli gelişme ile değişmeyi hedef alan ve “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganıyla yeniliklere yer veren üniversitemiz, Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki yeni bölüm açtı. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı ile Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımı yapacak. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı için 50, Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı için de 20 öğrenci alımı yapılacak programlar, öğrencilerine mezuniyet sonrası istihdam sağlayacak.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programının öncelikli amacı, sermaye piyasalarında yetersiz miktardaki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktır. Program, finans piyasaları konusunda ülke ekonomisine katkı sağlayacak, ekonomik büyüme sağlanabilmesi için yapılan yatırımlar ve sermaye konusunda yeterli bilgi birikimine sahip, elde olan kaynakları en iyi ve en etkin yatırımlara aktarabilecek, dünyadaki rekabetçi yenilikleri takip ederek sürekli öğrenmeyi ve araştırmayı ilke edinen yatırım danışmanları yetiştirmeyi hedefliyor.

Sermaye piyasalarındaki hızlı değişim göz önünde bulundurulduğunda sermaye piyasasının, sermaye piyasası araçlarının ve finansal kurumların da önemi arttı. Bu programla birlikte, sermaye piyasaları ve menkul kıymetlerin matematiksel, yönetimsel, hukuki ve ekonomik yönlerine, finansal kurumların işlevlerine ve günümüz küresel piyasalarıyla ilgili güncel konulara ilişkin bilgi düzeylerinin artrılması hedefleniyor.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası önlisans programını başarıyla tamamlayan mezunlar için istihdam alanları fazladır. Bu alanlardan bazıları:

·   Bankalar

·        Sigorta Şirketleri

·        İstanbul Menkul Kıymetler Borsası

·        Sermaye Piyasası Kurulu

·        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu

·        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu

·        Aracı Kurumlar

·        Araştırma Kuruluşları

·        Tüm Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odaları

Önlisans eğitimi tamamladıktan sonra lisans eğitimi ile devam etmek isteyen adaylar ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin belirlenen bölümlerine geçiş yapabiliyor. Bu bölümlerden bazıları ise :

·        Bankacılık

·        Bankacılık ve Finans

·        Bankacılık ve Finansman

·        Ekonometri

·        Ekonomi

·        Ekonomi ve Finans

·        İktisat

·        İşletme

·        İşletme Enformatiği

·        İşletme – Ekonomi

·        Lojistik Yönetimi

·        Sermaye Piyasası

·        Uluslararası Finans

·        Uluslararası Ticaret ve Finansman

 

Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı da eğitim ve istihdam sürecinde adaya kazanımlar sağlıyor. Program, otomobil lastiği ve plastik imalatında çalışacak ara eleman yetiştirmeyi amaçlıyor. Lastik teknikerleri, lastik plastik fabrikalarında ve atölyelerde çalışabilirler. Ülkemizde otomotiv endüstrisinin gelişmesiyle birlikte lastik teknikerlerine olan ihtiyaç da arttı.

Lastik Teknikeri unvanı almaya hak kazanan adaylar, lastik ve plastik üreten fabrikalarda lastik hamurundan motorlu araç lastiği ve plastik imali için planlanan işleri yürütür. Lastik-Plastik teknikerleri, kimya mühendislerinin gözetim ve denetimi altında otomobil ve uçak lastikleri ile çamurluk, taşıt iç döşeme lastikleri gibi her türlü lastik ve plastik üretimi ve şekillendirilmesi faaliyetlerinde çalışırlar.

Mesleğin getirdiği özellikler gereği bu alanda çalışmak isteyen adayların, kimya ve fizik bilimlerine ilgi duyan, el, göz ve ayaklarını eşgüdüm halinde kullanabilen, renkleri ayırt edebilen, yönergeleri kavrayıp uygulayabilen, ayrıntıları algılayabilen, dikkatli, bedence güçlü ve dayanıklı, ekip çalışmasına yatkın olmaları gerekiyor.

Otomotiv sektöründeki gelişmeler ve ülkemizdeki motorlu taşıt sayısının artmasıyla birlikte bu mesleğe olan talep de arttı. Önlisans programını başarıyla tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üretim Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Kimya Bölümlerine geçiş yapabilirler.

Lastik ve Plastik Teknolojileri Programı şehir ve üniversite işbirliği kapsamında önemli bir yer tutarken şehrimizde Petlas Lastik Fabrikasının bulunması öğrencilerin staj ve istihdam konusunda da imkan sağlıyor.