Üniversitemiz Kaman’da Kazı Çalışmalarına Devam Ediyor

Akademik çalışmaları destekleyen üniversitemiz, önemli bilimsel sonuçlar için çalışmalarına devam ediyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından izin verilen 22 Haziran 2016 tarih ve 2015/7882 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Kurutlu Kazısı üniversitemiz Antropoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet Cem Erkman’ın başkanlığında bölüm öğretim üyeleri ve öğrencileri eşliğinde Kaman’da devam ediyor. 2015 yılından bu yana devam eden Kurutlu kazısından ele geçen buluntular, ülkemizin ve Kırşehir’in doğa tarihi, biyo-çeşitlilik, paleocoğrafik, paleoekolojik, paleoklimatolojik, jeokronolojik ve magnetostrtigrafik problemlerinin çözülmesine çok önemli katkılar sağlıyor.

Ãœniversitemiz tarafından Bilimsel AraÅŸtırma Projeleri kapsamında desteklenen kazı, Ãœst Miyosen (8-7 milyon yıl) döneminde tarihlendirilen zürafalar (Giraffidae), gergedanlar (Rhinocerotidae), hortumlular (Proboscidae), kemirgenler (Rodentia), sırtlanlar (Hyaenidae), hominoidler (Primates), kedigiller (Felidae), atlar (Equidae), boynuzlugiller (Bovidae), geyikler (Cervidae) ve domuzlara (Suidae) ait fosiller bulunup Ãœniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Laboratuvarlarında koruma altına alındı. Bilimsel çalışmaları devam eden fosiller yakın zamanda müzede sergilenecek duruma getirilecek.Â