Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ensar Aslan Emeklilik Hayatına Uğurlandı

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ensar Aslan emekli oldu. Prof. Dr. Ensar Aslan için 23 Aralık 2015 tarihinde bir program düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Ensar Aslan’ın ailesi, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, Prof. Dr. Ensar Aslan’ın 45 yılı aşan akademik hayatında öğrenciler yetiştirerek ülkemizin bilim sahasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Emekliliğin insan hayatında en önemli dönemlerden biri olduğunu söyleyen İlhan, Aslan’ın emeklilik döneminde de daha önceden hazırlamış olduğu eserler gibi önemli eserler vererek akademik birikimini aktarmaya devam edeceğine inandıklarını belirtti. Prof. Dr. Nadir İlhan, hem kendileri hem öğrenciler için iyi bir örnek olan Prof. Dr. Ensar Aslan’ı unutmayacaklarını söyleyerek emekliliğinin hayırlı olmasını diledi.

Prof. Dr. Ensar Aslan için hazırlanan slayt gösterisinin ardından duygusal anların yaşandığı program, Prof. Dr. Aslan’ın yazdığı şiirlerin öğrenciler tarafından seslendirilmesi ile devam etti. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, programın kendisini duygulandırdığını belirttiği konuşmasında programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Ensar Aslan ile üniversitemizde aynı dönemde göreve başladıklarını ve çok güzel sohbetleri olduğunu ifade eden Gökbel, Aslan’a emeklilik hayatında sağlıklı günler dileyerek kendisini unutmayacaklarını söyledi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan tarafından Prof. Dr. Ensar Aslan’a plaket ve çiçek verildi.